Mobil CRM

Değişen ve gelişen dünya her kesimden müşterinin de profillerini beraberinde değiştirdi. Artık tüketiciler istedikleri her türlü ürün, hizmet ve bilgiye anında ulaşabiliyor ve bunun çok net farkındalar. Ne istediklerini, nasıl istediklerini, ulaşmak için neler  yapabileceklerini çok iyi bilen yeni müşteriler bir ürün ya da hizmeti satın almadan önce onun ilgili her türlü bilgiye ulaşıyor ve bu bilgiyi de aktif bir şekilde kullanıyor.

 

Yapılan araştırmalara göre tüketiciler yoğun bir şekilde alışveriş yapmak için mobil bir cihaz ve marka iletişimi için birden fazla kanal kullanıyor. Yani artık tüketiciler bir ürün ve hizmeti satın almadan önce internetten araştırmalar yapmaktalar. Sizin yerinize tercih edilebilecek birçok seçeneğe anında ulaşan müşterilere karşı kendinizi daha iyi konumlandırmalı ve rakiplerinze karşı avantajlar elde etmelisiniz. Tüm bunları sağlayabileceğimiz en önemli nokta ise tabii ki CRM.

 

İnternet üzerinden çok sık alışveriş yapan müşterilere mobil pazarlama teknikleri geliştirmek şirketler için önemli adımlardan biridir. Müşterilerin bu kısımdaki beklentilerini bulmak, çözümlemek, onlarla nasıl birebir etkileşime geçeceğini bulmak, özel beklentilerini karşılamak açısından önemli bir yer tutan mobil CRM planlı ve etkili bir yol izlemenize yardımcı olacaktır. Mobil CRM, müşterilerinizin ilgi alanlarını, özel günlerini, lokasyonlarını takip ederek onlarla nasıl iletişime geçebileceğinizi, farklılığınızı belli etmenizi, müşteriniz için bir değer oluşturmanızı ve müşterinize kendisini özel hissettirmeyi daha kolay bir şekilde gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır.

 

Hedef kitlenize doğru yerde, doğru zamanda doğru tekliflerle gitmenize olanak tanıyan mobil CRM’de müşteri veri tabanınızı geliştirmek için SMS ve e-mail kullanabileceğiniz seçenekler arasındadır.

 

Ayrıca anlık bilgiye erişim sağlaması, bilgilerin manuel tutumundan oluşacak hataları olabildiğince aza indirgemesinden dolayı, müşterilerin istedikleri bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmaları bunun sonucunda da satın alma karar süreçlerinin daha hızlı olmasını sağladığından dolayı mobil CRM işletmeler tarafından tercih edilmesi için bir sebeptir.

 

CRM uygulamalarının mobil üzerinden kullanılabilir olması şirketler açısından rekabet üstü bir avantaj sağlamaktadır. Hem dış müşteri memnuniyetini sağlamak hem de iç müşterinin memnuniyetini sağlamak için avantaj sağlayan mobil CRM şirket içi verimliliği de artırarak rekabet üstü avantaj sağlamaktadır. Düşünüldüğünde gün içinde şirket sınırlarında daha az zaman geçiren bir çalışan daha çok zaman geçiren çalışana göre farklı ihtiyaçlara sahip olacaktır. Böylece mobil CRM’in sağladığı yararlar gözardı edilemez.